19 january 2017, 11:30 Moldovan reality views 3304
Măsuri sporite de protecție a consumatorilor
19 january 2017, 11:30 Moldovan reality views 3304

Măsuri sporite de protecție a consumatorilor

Orice produs alimentar, destinat consumului individual sau unităților de alimentație publică, trebuie să fie însoțit obligatoriu de informații privind denumirea produsului, lista ingredientelor utilizate, cantitatea netă, data limită de consum și condițiile speciale de păstrare.

Datele vor fi indicate pe ambalaj şi vor fi uşor vizibile. Proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare a fost aprobat, miercuri, de către Guvern.

Controlul respectării cerințelor de etichetare a produselor alimentare va fi asigurat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Proiectul urmează să fie examinat de Parlament.

Guvernul a aprobat, de asemenea, și o decizie privind punerea în aplicare a Sistemului rapid de alertă pentru alimente şi furaje la nivel naţional. Măsura asigură depistarea imediată a riscurilor directe sau indirecte pentru sănătatea umană, cauzate de produsele alimentare sau de hrana pentru animale.

Sistemul rapid de alertă va fi gestionat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, cu participarea Ministerului Sănătății, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Afacerilor Interne şi a Serviciului Vamal și Agenției pentru Protecția Consumatorilor.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.