22 february 2017, 16:10 Moldovan reality views 3621
Circa 130 de km de linii electrice vor fi construite și reparate cu suportul BERD
22 february 2017, 16:10 Moldovan reality views 3621

Circa 130 de km de linii electrice vor fi construite și reparate cu suportul BERD

Circa 130 de km de linii electrice vor fi construite și reparate în următorii doi ani cu suportul Comisiei Europene şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit unei hotărîri aprobate astăzi în cadrul şedinţei de Guvern, informează MOLDPRES.

Lucrările vor fi efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea rețelelor electrice de transport ale „Moldelectrica" ÎS", care include suma de peste 5,3 milioane de euro. Banii alocaţi vor fi utilizaţi pentru efectuarea lucrărilor și procurarea materialelor necesare.

Proiectul prevede construcţia şi reconstrucţia a cinci linii electrice cu tensiunea de 110 kV: Drochia - Şuri (14,3 km), Şuri - Donduşeni (23,6 km), Chişinău - Hînceşti (25,5 km), Hînceşti - Cneazevca (42,7 km) şi Șoldăneşti - Ignăţei (22,0 km).

Totodată, conform documentului, lucrările de construcție și reconstrucție a liniilor electrice vor fi executate inclusiv pe terenuri proprietate privată cu o suprafață de 1,675 de hectare, care aparțin la 745 de persoane. Astfel, pentru efectuarea lucrărilor, statul va intra în posesia terenurilor private, contra sumei totale de aproximativ 262 mii de lei.

Pînă în prezent, ÎS „Moldelectrica" a finalizat lucrările de proiectare și a încheiat contractele de alocare a terenurilor pentru aceste linii electrice.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.