04 march 2012, 14:05 Moldovan reality views 3706
04 march 2012, 14:05 Moldovan reality views 3706

La Chişinău s-a desfăşurat a doua ediţie a Forumului Internaţional „Tînărul Lider al secolului XXI”

Colaborarea dintre organizaţiile de tineret din diferite ţări, promovarea ideilor tineretului şi a unor proiecte concrete – acestea sînt scopurile Forumului internaţional de tineret, desfăşurat la Chișinău.

În opinia organizatorilor, în ultimul timp, problemele tineretului capătă amploare. „Tineretul este mai progresist şi mai deschis pentru ceva nou, comparativ cu alte grupuri social-demografice, de aceea anume tineretul trebuie examinat în calitate de potenţial partener al statului în realizarea planurilor strategice ale ţării”, a menţionat preşedintele Guvernului Tinerilor, Nina Dimoglo.

„Anume tinerii trebuie să scrie noi file de istorie, să identifice noi puncte de tangenţă şi dezvoltare”, consideră membrul organizaţiei „Tînăra Gardă a Rusiei Unite”, Pavel Sîcev.

Forumul s-a desfăşurat în perioada 31 martie2 aprilie. La eveniment au participat delegaţi din peste 17 state, inclusiv SUA, Austria şi Polonia. Printre aceştia s-au numărat cunoscuţi politicieni, persoane publice, savanţi şi experţi.

Spre finalul zilei, Guvernul Tinerilor, de comun acord cu Federația Națională de lupte ”Voievod”, au combinat utilul cu plăcutul. Astfel, într-un club de noapte din capitală a fost organizat un concert de caritate, iar banii colectați au fost donați Penitenciarului pentru minori din Lipcani. La eveniment au fost invitați oaspeți de peste hotare, care au fost prezenți la forum. În cadrul concertului au evoluat mai mulți interpreți autohtoni.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.