05 june 2018, 14:00 Moldovan reality views 12664
Osemintele a 26 de ostași căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, reînhumate (Foto)
05 june 2018, 14:00 Moldovan reality views 12664

Osemintele a 26 de ostași căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial, reînhumate (Foto)

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, au participat la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 26 de ostași, căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Dodon, Muhametșin, veteranii și detaşamentele de căutare, au depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni", cinstind astfel memoria ostașilor căzuți pe cîmpul de luptă. Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele statului.

"Acest teritoriu a fost luat sub control de trupele sovietice în aprilie 1944 şi deţinut timp de 4 luni sub tirurile neîntrerupte ale inamicului. Acţiunile militare de la Şerpeni au avut un rol de diversiune înainte de lansarea operaţiunii ofensive Iaşi-Chişinău, în cadrul căreia a fost eliberată definitiv Moldova, și scoasă din război Romînia, astfel fiind schimbată fundamental situaţia din Balcani.

Noi nu-i vom uita nicicînd pe cei care, cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat pămîntul. Vitejia și eroismul soldaților căzuți pentru eliberarea de sub ocupația fascistă nu trebuie ignorate, ele constituie o mîndrie națională a noastră.

Invit toţi cetățenii să participe la acţiunile organizate cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii.

Ţinem minte, ne mîndrim!", a scris președintele în postarea sa.

Source: noi.md

Keywords:

război , Igor Dodon

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.