27 july 2018, 11:20 Moldovan reality views 8984
Salvatorii au emis o atenționare pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații
27 july 2018, 11:20 Moldovan reality views 8984

Salvatorii au emis o atenționare pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații

Salvatorii au formulat o serie de recomandări pentru cetățeni, în contextul codului galben de precipitații sub formă de averse izolat puternice, lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, informează MOLDPRES.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să atragă atenția la starea barajelor de protecție.

Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite, în timpul ploilor, adăpostirea sub pomi sau în zone înalte. Totodată, cetățenii sunt atenționați să se îndepărteze de obiectele care conduc curentul electric, pentru a evita situațiile de risc în caz de descărcări electrice. În situații excepționale, oamenii pot solicita ajutor la serviciul unic de urgență 112.

Potrivit meteorologilor, astăzi pe teritoriul țării se prevăd descărcări electrice, spre seară izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

avertizare , ploi , meteo , Cod Galben

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.