08 august 2018, 17:05 Moldovan reality views 7953
Cetățenia prin investiții: Reputația persoanelor va fi verificată contra plată
08 august 2018, 17:05 Moldovan reality views 7953

Cetățenia prin investiții: Reputația persoanelor va fi verificată contra plată

Verificarea bunei reputații economice și evaluarea riscului în privința ordinii și securității publice a solicitantului de cetățenie prin investiție va fi efectuată de Comisia de examinare a dosarului pentru obținerea cetățeniei, prin participare la programul de investiții în Republica Moldova, scrie bizlaw.md.

Acest lucru va fi efectuat și de una sau mai multe companii specializate în investigații de evaluare a bunei reputații economice și financiare și evaluarea riscului în privința ordinii și securității publice (Due Dilligence).

Potrivit unui proiect de hotărîre a Guvernului, prin care se propune modificarea și completarea Regulamentului cu privire la dobîndirea cetățeniei prin investiție, companiile de Due Diligence vor fi selectate de Comisie și contractate de Secretariatul Comisiei.

Documentul mai prevede că în momentul depunerii cererii solicitantul va trebui să achite mai multe taxe de Due Dilligence. Astfel, acesta va trebui să plătească pentru:

solicitant principal – 6.000 euro;

soț/soție – 5.000 euro;

copil aflat la întreținere (în vîrstă de 16 ani sau mai mare) – 5.000 euro;

părinte aflat la întreținere (în vîrstă de 55 ani sau mai mare) – 5.000 euro.

Comisia poate percepe costuri suplimentare suportate în legătură cu efectuarea de către companiile de Due Dilligence a procedurii de evaluare a solicitanților.

Source: bizlaw.md

Keywords:

cetatenie , investiţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.