09 may 2018, 11:15 Moldovan reality views 8388
Ce trebuie să faci dacă ai devenit martor al unui accident (Video)
09 may 2018, 11:15 Moldovan reality views 8388

Ce trebuie să faci dacă ai devenit martor al unui accident (Video)

Dacă ai devenit martor al unui accident rutier nu te grăbi să sari în ajutor, deoarece regula de aur a fiecărui salvator spune „Nu dauna victimei".

Este strict interzis să încerci să evacuezi de sine stătător șoferul sau pasagerul din mașină, pentru că nu cunoști cu exactitate starea lui fizică. De aceea, trebuie să începi a discuta cu el/ea pentru a-l ajuta să rămână în conștiință până la venirea salvatorilor.

„Persoanele care au nimerit într-un accident rutier pot avea diferite traume cum ar fi trauma coloanei vertebrale, trauma craniului sau chiar îi pot fi blocate picioarele în fiarele automobilului. În niciun caz nu încercați să-l scoateți cu propriile forțe. Îi puteți provoca mai multe probleme de sănătate sau chiar îl puteți omorî", explică pompierul Dmitri Polișin.

Ce trebuie să faceți în aceste situații, puteți afla în videoul de mai jos:

Source: diez.md

Keywords:

accident , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.