27 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 15997
Moldova ar putea avea o primă autostradă
27 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 15997

Moldova ar putea avea o primă autostradă

Doi antreprenori chinezi sînt în faza finală de negocieri pentru a construi două autostrăzi în R. Moldova.

Este vorba despre China Hyway Group și China Railway Group. Sursa citată notează că lungimea totală a traseelor care urmează să fie construite de chinezi este de 300 de km.

Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, a declarat pentru publicația chineză că primul proiect prevede construcția șoselei de centură a Chișinăului, în timp ce al doilea presupune conectarea raioanelor de nord ale țării cu Ucraina.

Costul total al lucrărilor este evaluat la 400 de milioane de dolari.

Iurcu a precizat că modalitatea de finanțare este acum în proces de discuții, fiind posibile două opțiuni – fie acoperirea integrală a cheltuielilor de construcție de către China, fie cofinanțarea lucrărilor în proporție de 85% din partea Chinei și restul de 15 la sută din partea Moldovei.

Pentru companiile din țara asiatică, aceste două contracte sînt primele proiecte de infrastructură de o astfel de amploare în Europa de Est.

Source: ziarulnational.md

Keywords:

drum , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1024 locuitori

Tabăra este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1024 de oameni. Satul Tabăra a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.