06 november 2019, 11:45 Moldovan reality views 3634
Principalul aliat al lui Plahotniuc este România?
06 november 2019, 11:45 Moldovan reality views 3634

Principalul aliat al lui Plahotniuc este România?

Practic toate țările europene importante, precum și Rusia, au recunoscut noua conducere a Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova. A susţinut fără echivocuri Guvernul Maia Sandu și Ambasada SUA în Moldova.

În această situație, Vladimir Plahotniuc, cunoscut pentru marele său potențial financiar, calități remarcabile de a lega intrigi și de a ieși din orice situație, a găsit, aparent, aliați în Guvernul României. Aceasta ar fi constatarea judecînd după declarația ministrului român al afacerilor externe, Theodor Meleşcanu, din 10 iunie, în care acesta susține decizia, la acel moment, a „președintelui interimar" Pavel Filip de a organiza alegeri parlamentare în Republica Moldova, pe 6 septembrie. Potrivit analiștilor chestionați de www.noi.md, recunoașterea deciziilor „Guvernului Filip" este o dovadă a sprijinului direct al PDM și liderului său, Plahotniuc, din partea Guvernului României.

Ce le-a sugerat Plahotniuc românilor? Putem doar ghici, totuşi, probabil, fostul șef al Serviciului Informații românesc a fost interesat de posibilitatea de a discredita PSRM-ul pro-rus prin transmiterea de conținut din înregistrările video publicate în mass-mediile lui Plahotniuc despre discuţiile dintre Dodon și conducerea PDM. Probabil, prin intermediul Guvernului României, Plahotniuc speră să convingă conducerea Departamentului de Stat al Statelor Unite de necesitatea de a susține „Guvernul Filip" și decizia sa de a organiza o alegare parlamentară pe 6 septembrie. Și vişinica de pe tortul oponenților Rusiei o reprezintă ocazia de a pune capăt odată şi pentru totdeauna mișcării de stînga, tradițional pro-rusă, în Moldova.

Se pare că românii au înghiţit momeala. Americanii mai înțelepți, se pare că nu.

Source: noi.md

Keywords:

Vlad Plahotniuc , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.