17 december 2012, 14:44 Moldovan reality views 6188
17 december 2012, 14:44 Moldovan reality views 6188

Peste 100 de maşini rămîn înzăpezite în nordul ţării

Peste 100 de maşini sînt înzăpezite în acest moment în raioanele Edineţ şi Glodeni. Mai multe drumuri rămîn blocate în nordul ţării, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în satele Mihăilenii Noi, raionul Rîşcani, şi Brătuşenii Noi din Edineţ sînt blocate 100 de maşini, iar în satul Sturzovca din Glodeni opt maşini sînt sub nămeţi.

Mai multe drumuri din raioanele Drochia şi Donduşeni sînt impracticabile din cauza zăpezii. În prezent, autorităţile lucrează la curăţarea drumurilor şi din raionul Orhei.

Aceeaşi sursă susţine că, în ultimele 12 ore, zeci de maşini au fost deszăpezite, iar peste cincizeci de persoane din nordul ţării au fost evacuate din mijloacele de transport blocate în zăpadă, dintre care şi patru femei însărcinate.

Keywords:

drum , zapada , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.