19 december 2012, 12:26 Moldovan reality views 3906
19 december 2012, 12:26 Moldovan reality views 3906

Contractele de furnizare a gazelor pentru consumatorii casnici vor fi reînnoite

Începînd cu 1 ianuarie 2013, consumatorii vor fi vizitați la domiciliul de către reprezentanții „Moldova-Gaz”, care le vor aduce contractele pe care trebuie să le semneze. Aceştia spun, că prcesul va dura 2 ani. În această perioadă contractile semnate anterior vor rămîne în vigoare, relatează tv7.md.

„Moldova-Gaz” va reînnoi contractele de furnizare a gazului cu toţi consumatorii din municipiul Chișinău. Consumatorii casnici nu vor fi nevoiţi să umble, deoarece reprezentanţii furnizroului vor veni acasă.

Responsabili de la “Moldova-Gaz” spun, că reînnoirea contractelor nu presupune majorarea tarifelor. Procesul de reînnoire a documentelor în oraşul Chișinău va dura circa 2 ani. În ceea ce privește consumatorii casnici plecați peste hotare, reîncheierea contractelor se va efectua cînd aceștia vor veni în vacanță.

Procedura respectivă dar cu agenţii economici va fi mai complicată.

Amintim, că în legătură cu modificările operate în legislaţia în vigoare, începînd cu 1 ianuarie 2013 companiile energetice prestatoare de servicii la mai mult de 100 de mii de consumatori, vor fi nevoite să separe activitatea de livrare a a gazelor naturale de cea de distribuţie. Astfel, „Chişină-Gaz” va acorda SA „Moldova-Gaz” funcţia de livrare a gazului consumatorilor din municipiul Chișinău. Adică, de la 1 ianuarie toate drepturile şi obligaţiunile „Chișinău-Gaz” vor fi transferate la „Moldova-Gaz”.

Keywords:

gaz , contract

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.