07 february 2021, 09:45 Moldovan reality views 3039
Cu două pașapoarte în buzunar nu vei apăra niciodată suveranitatea și independența R. Moldova. Declarație
Photo: sputnik.md
07 february 2021, 09:45 Moldovan reality views 3039

Cu două pașapoarte în buzunar nu vei apăra niciodată suveranitatea și independența R. Moldova. Declarație

Implicarea forțelor străine în treburile interne ale țării are loc pentru că în Republica Moldova nu are cine să-i pună la punct. Declarațiile aparține, fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

”Eu, la 08 aprilie 2009, am emis decretul de declarare a ambasadorului român persona non-grata pentru că aveam proba foto în care el merge alături de protestatarii care aruncau pietre în clădirea Președinției. Acum MAEIE a luat apă în gură, președintele cu două pașapoarte în buzunar, unul moldovenesc și unul românesc, nu face nimic. Și ce va face ea, va riposta, va lupta pentru suveranitate, pentru independență? Acest partid care nu este al ei, sau al lui Igor Grosu, este partidul lui Filat. Este PLDM. Priviți la lista electorală PAS, acolo 85% sînt PLDM-iști. Și toți pașii și mișcările sînt coordonate de acest mare combinator. Și în aceste condiții credeți că ei vor face observație unor ambasadori? Din contra, colaborează”, a spus Voronin la o emisiunea televizată.

De menționat că săptămîna trecută, liderul PCRM i-a adresat o scrisoare ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, în care îi atrage atenția asupra faptului că acesta încearcă să facă presiuni asupra instituțiilor de stat ale Republicii Moldova în favoarea unor anumiți actori politici. Voronin a remarcat că un astfel de comportament este inadmisibil și nu corespunde prevederilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.