17 march 2022, 18:00 Moldovan reality views 2135
Refugiați ucraineni: Bravo șoferilor moldoveni!
Photo: facebook.com/UNDPinBelarus
17 march 2022, 18:00 Moldovan reality views 2135

Refugiați ucraineni: Bravo șoferilor moldoveni!

Refugiații ucraineni sînt încîntați de acțiunile șoferilor moldoveni care au dat prioritate femeilor cu cărucioare la traversarea drumului, ceea ce, potrivit acestora, este puțin probabil în Ucraina, informează Noi.md.

Una dintre povești a fost relatată de o tînără mamă.

„Sînt plăcut surprinsă de șoferii moldoveni. Trebuia să trec drumul de mai multe ori. Iată ce vreau să spun. Șoferii moldoveni sînt bravo! Bravo - nu poți spune altfel. Pentru că în Ucraina, sincer, vei sta cu cărucior trei zile și trei nopți, pînă cînd vei porni obraznic să treci drumul pe propriul risc, poate te vor lăsa să treci. Iar aici te-ai apropiat de trecerea de pietoni și troleibuzul te lasă să treci. Sînt șocată! Este ceva nemaipomenit! Probabil că, pe lîngă ajutorul voluntarilor, este cel mai plăcut care mi s-a întîmplat în ultima săptămînă. Pur și simplu incredibil! Respect enorm”, a subliniat ea.

Source: noi.md

Keywords:

refugiați , soferi , Moldova , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.