16 december 2022, 16:00 Moldovan reality views 2041
Nicu Popescu: Moldova intenționează să dispună de un sistem modern de apărare antiaeriană
16 december 2022, 16:00 Moldovan reality views 2041

Nicu Popescu: Moldova intenționează să dispună de un sistem modern de apărare antiaeriană

Moldova urmează să achiziționeze un sistem de apărare antiaeriană pentru a-și proteja spațiul aerian. Potrivit Infotag, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a declarat aceast lucru în seara de miercuri, la Jurnal TV.

„Este important pentru noi să putem intercepta și doborî orice rachetă care încalcă frontiera aeriană a Moldovei. Dacă nu o doborâm, ne va ucide cetățenii... Avem nevoie de un sistem de apărare antiaeriană care să protejeze viețile", a spus ministrul, comentând incidentele cu căderea fragmentelor de rachetă în satul Naslavcea și orașul Briceni, la graniţa cu Ucraina.

El a reamintit că în urma acestor incidente i-a fost exprimat un protest ambasadorului Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, iar un angajat al misiunii diplomatice a Rusiei în Moldova a fost expulzat.

Source: www.infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.