01 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1562
Procedura de depunere a cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a fost îmbunătățită
01 june 2023, 15:00 Moldovan reality views 1562

Procedura de depunere a cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a fost îmbunătățită

Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina s-a atestat o creștere semnificativă a numărului de aplicanți la cetățenia Republicii Moldova.

Potrivit datelor din Registrul de stat al populației, în raport cu anul 2021, în anul 2022 numărul cererilor pentru cetățenia Republicii Moldova a crescut de la 7168 la 10799.

În aceste condiții, a fost luată decizia ca cetățenii să aibă posibilitatea să depună cererile de dobîndire și redobîndire a cetățeniei Republicii Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău. Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice (str. Pușkin, 42).

Astfel, începînd cu data de 3 ianuarie 2023, centrele multifuncționale din mun. Chișinău (nr.1, 2, 3, 4 și 5) vor presta spectrul complet de servicii în materie de cetățenie și anume, vor recepționa cererile pentru:

✔️ dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere;
✔️ dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin naturalizare;
✔️ redobîndirea cetățeniei Republicii Moldova;
✔️ abrogarea Decretului sau a unei părți din Decretul Președintelui Republicii Moldova privind aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Moldova;
✔️ determinarea apartenenței la cetățenia Republicii Moldova;
✔️ eliberarea adeverinței privind apartenenţă sau neapartenența persoanelor la cetățenia Republicii Moldova.

Informația detaliată cu privire la documentele necesare și termenul de examinare a cererilor în materie de cetățenie, precum și adresele juridice ale subdiviziunilor teritoriale și datele de contact pot fi vizualizate aici

Source: noi.md

Keywords:

cetatenie , pasaport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.