06 march 2013, 09:32 Moldovan reality views 6681
06 march 2013, 09:32 Moldovan reality views 6681

Biserica Ortodoxă Rusă: UE impune Europei valori anti-creștine


Foto: pan.md

Patriarhia Moscovei este îngrijorată de faptul că conducerea Uniunii Europene este pe poziții ultra-liberale pe probleme de moralitate, relatează pan.md.

"Conducerea UE, din păcate, în ultimii ani, cu privire la unele probleme ocupă o poziție anti-clericală și anti-creștină", - a declarat la un briefing la Moscova, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Ca exemplu, el a citat procesele din Marea Britanie și Franța, "unde, în ciuda protestelor masive ale populației se introduc legi care egalează mariajele gay cu căsătoria tradițională."

"Aceste procese ne îngrijorează mult. Conducerea UE impune norme anti-creștine tuturor țărilor UE. Unele țări au reușit să contracareze aceste presiuni, iar altele nu reușesc", - a constatat ierarhul.

El crede că conflictul de ideologii "care astăzi e pe față în țările Uniunii Europene și care este cauzat de impunerea artificială și violentă a anumitor standarde anti-creștine întregii populații aUE, va genera explozii în diferite țări și în diferite forme".

Keywords:

biserica , UE , Rusia , religie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.