02 october 2023, 15:00 Moldovan reality views 2579
Cristian Rizea, pus să plătească pentru minciunile pe care le spune
02 october 2023, 15:00 Moldovan reality views 2579

Cristian Rizea, pus să plătească pentru minciunile pe care le spune

Cristian Rizea, condamnat pentru fapte de corupție și care se ascunde de justiția românească la Chișinău, a fost impus de instanța de judecată să plătească o amendă de 20 mii de lei pentru defăimarea omului de afaceri Vasile Chirtoca.

Judecătoria Centru, examinînd acțiunea depusă de președintele DAAC-Hermes, împotriva controversatului om de afaceri privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, obligarea la desmințirea informației și încasarea prejudiciului molar, a admis cererea de chemare în judecată depusă de Vasile Chirtoca.

Astfel, instanța de judecată a constat ca fiind false și defăimătoare informațiile răspîndite de Cristian Rizea pe canalul său de Youtube, ”Spovedania lui Rizea”.

De menționat că fugarul Cristina Rizea a fost antrenat în ultima perioada în răspîndirea de informații false la adresa lui Vasile Chirtoca.

Instanța de judecată a dispus obligarea lui Cristian Rizea să dezmintă prezenta ”informație falsă și defăirmătoare, care lezeaza onoarea, demnitatea și reputația profesională a lui Vasile Chirtoca prin publicarea dezmințiri prin intermediul paginii oficiale de YouTube”.

Totodată, Cristian Rizea urmează să plătească un prejudiciu moral în valoare de 20 mii de lei și suma de 1500 lei cu titlul taxei de stat.

Reamintim că dosarul de extrădare a ex-deputatului român Cristian Mihai Rizea, refugiat la Chişinău cu puţin timp înainte de a fi condamnat de o instanţă din România pentru corupţie pasivă la patru ani şi opt luni de închisoare, bate pasul pe loc la Chişinău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.