29 august 2011, 10:25 Moldovan reality views 4505
29 august 2011, 10:25 Moldovan reality views 4505

Expoziţia din Chişinău a steagului Ştefan cel Mare şi Sfînt a fost inaugurată

Cu ocazia marcării aniversării a 20-a a proclamării independenţei Republicii Moldova, în cadrul Muzeului de Arheologie si Istorie a Moldovei a fost inaugurată expoziţia, în cadrul căreia va fi expus publicului drapelul de luptă al principelui Ştefan Muşat III cel Mare. Prezent la eveniment, prim-ministrul Vladimir Filat a spus că vernisarea expoziţiei Stindardului liturgic al lui Ştefan cel Mare este un lucru de excepţie, în contextul Zilei Independenţei, dar şi de la împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi România. “Avem prilejul de a ne simţi mai aproape de acele timpuri glorioase, de faptele eroice ale marelui domnitor, care cu Sfînta Cruce şi cu sabia în mînă a apărat neamul nostru şi hotarele creştinismului”, a spus premierul. Vladimir Filat a adresat mulţumiri şi cuvinte de recunoştinţă persoanelor care au contribuit la aducerea relicvei în Moldova într-un termen scurt.

La rîndul său, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, a spus că ambasada a participat cu emoţii la aducerea steagului în Moldova, lucru care, potrivit lui, s-a defăşurat într-un parteneriat prietenesc. ”Stindardul este de a afirma unitatea fundamentală dintre noi, solidaritatea care a început oficial odată cu Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova”, a spus Lazurcă. Totodată, directorul Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie, Eugen Sava, susţine că Muzeul este onorat sa găzduiască şi să expună pentru cetăţenii Republicii Moldova relicva naţională care, potrivit lui, emană istorie, credinţă şi speranţă. Relicva va fi expusă la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei pînă pe 12 septembrie. Doritorii de a vizita expoziţia vor avea acces gratuit.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.