28 june 2013, 15:42 Moldovan reality views 8007
28 june 2013, 15:42 Moldovan reality views 8007

Parlamentul va propune un plan de acţiuni pentru normalizarea situaţiei în regiunea transnistreană


Foto: moldpres.md

Parlamentul a creat astăzi un grup de lucru care va elabora şi prezenta deputaţilor un proiect de hotărîre cu privire la acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru normalizarea situaţiei în localităţile din stînga Nistrului, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Hotărîrii Parlamentului pentru aprobarea Declaraţiei cu privire la situaţia actuală a procesului de reglementare a diferendului transnistrean, aprobată de Parlament la 21 iunie curent.

Grupul de lucru va fi alcătuit din nouă deputaţi. Din partea PCRM, au fost propuşi Vasili Şova, Sergiu Stati, Oxana Domenti, Irina Vlah. PLDM va fi reprezentat în grup de Iurie Apostolachi, Valeriu Ghileţchi şi Elena Frumosu. Din grup vor mai face parte deputatul democrat Stella Jantuan şi cel liberal Vadim Vacarciuc.

Hotărîrea a fost aprobată cu votul majorităţii deputaţilor, notează MOLDPRES.

Keywords:

Transnistria , Moldova , conflict

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.