07 june 2013, 13:19 Moldovan reality views 7377
07 june 2013, 13:19 Moldovan reality views 7377

O icoană făcătoare de minuni din Ucraina a fost adusa la Chişinău


Foto: tv7.md

La Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău a fost adusă icoana Maicii Domnului „Pătimitoare”, anunță tv7.md. Icoana este recunoscută ca făcătoare de minuni în vindecarea mai multor boli şi a fost adusă la Chişinău în dimineaţa zilei de vineri, 5 iulie, din regiunea Viniţa, Ucraina.

Secretarul eparhial al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, a spus că denumirea icoanei „Pătimitoare” provine de la chipul celor doi îngeri care sunt zugrăviţi în preajma chipului Maicii Domnului şi care ţin în mînă uneltele patimilor Mîntuitorului Iisus Hristos – crucea, suliţa şi buretele care a fost înmuiat în oţet.

Icoana a fost pictată şi sfinţită pe muntele Athos, în anul 1903, dar a devenit recunoscută după minunile săvîrşite din 2000 pînă în prezent. Icoana se va afla la Catedrala Mitropolitană timp de o săptămînă, după care va fi dusă în mai multe localităţi din republică.

Keywords:

icoana , religie , Chisinau , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.