23 december 2023, 12:00 Moldovan reality views 1092
Ucraina și Moldova intensifică cooperarea la graniță: Acord privind controlul comun la șapte puncte de control
23 december 2023, 12:00 Moldovan reality views 1092

Ucraina și Moldova intensifică cooperarea la graniță: Acord privind controlul comun la șapte puncte de control

Ucraina și Moldova convin asupra controlului comun la șapte puncte de control. Denys Shmyhal și Dorin Recean, prim-miniștrii Ucrainei și Moldovei, au semnat o serie de protocoale de stabilire a controlului comun al frontierelor la punctele de control dintre cele două țări în cadrul unei videoconferințe, joi, 21 decembrie.

Premierul ucrainean a remarcat că protocoalele vor simplifica trecerea frontierei dintre Moldova și Ucraina atît pentru mărfuri, cît și pentru persoane, iar controlul comun „ne permite să ne intensificăm cooperarea comercială și economică”, notează Noi.md cu referire la politik.

Premierul Moldovei, la rîndul său, a remarcat că organizarea controlului comun al frontierei cu Ucraina este „cea mai bună investiție a noastră în pace, securitate, dezvoltare economică și prosperitate”.

Serviciul de presă al guvernului ucrainean a declarat că părțile au semnat șapte protocoale.

„Controlul comun funcționează deja bine la șase puncte de control și va fi pus în aplicare la punctul de trecere Goyanul Nou-Platonovo după deschiderea acestuia. În prezent, acest punct este închis din motive de securitate”.

În august, Rada Supremă a ratificat amendamente la un acord dintre Ucraina și Moldova care va simplifica trecerea frontierei pentru trenurile de marfă.

În octombrie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a scos de pe lista punctelor de trecere a frontierei închise punctul Kuchurgan-Pervomaisk, situat pe tronsonul transnistrean a graniței cu Moldova, notează Evropeiscaia Pravda

Source: noi.md

Keywords:

Ucraina , Moldova , frontiera , acord

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1931 locuitori

Aluniş este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Aluniş este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, este situat la 20 km de oraşul Rîşcani şi la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1931 de oameni. Satul Aluniș a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.