03 april 2024, 16:00 Moldovan reality views 1130
În premieră, Moldova a fost inclusă într-un clasament global al celor mai influente țări
03 april 2024, 16:00 Moldovan reality views 1130

În premieră, Moldova a fost inclusă într-un clasament global al celor mai influente țări

Prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index, în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume. Țara noastră se află pe locul 118 din 193.

Precizările au fost făcute de vicepremierul moldovean Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, Moldova are scor bun la ⁠reputație, ⁠⁠oameni și valori, business și comerț, transmite NM.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a anunțat pe 1 martie că pentru prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index.

„Locul 118 din 193 – Moldova își face debutul în Global Soft Power Index. În acest an, țara noastră intră în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume”, a menționat Alaiba.

Potrivit ministrului, top 3 indicatori la care avem scor bun sînt:

1.⁠ ⁠reputație;

2.⁠ ⁠⁠oameni & valori;

3.⁠ ⁠⁠business și comerț.

Alaiba a scris că este un pas importat în promovarea imaginii noastre, pentru că ne arată cum sîntem percepuți în lume.

„În același timp, este o oportunitate care va deschide noi orizonturi pentru atragerea investițiilor. (…) Includerea în Index ne oferă o perspectivă valoroasă asupra modului în care sîntem percepuți la nivel global, permițîndu-ne să ne accentuăm punctele forte și să lucrăm la îmbunătățirea domeniilor cheie”, a comunicat oficialul.

De menționat, SUA și Marea Britanie apar ca cele mai influente națiuni. China este pe locul al treilea, depășind Japonia și Germania, scrie bizcommunity.com. Rusia, Ucraina și Israel s-au clasat mai jos în acest an. Rusia coboară cu trei locuri, pînă la un minim istoric de 16. Iar Ucraina a coborît cu șapte locuri, pînă pe locul 44. Israelul a coborît cu 5 poziții și a luat cea mai scăzută poziție din toate timpurile, pe locul 32. România se află pe locul 58 în acest clasament, urcînd 6 poziții.

Topul a fost realizat de compania de consultanţă Brand Finance.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , rating

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1593
Populația:
5778 locuitori

Sireţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Sireţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Strășeni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5778 de oameni. Satul Sireţi a fost menționat documentar în anul 1593.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.