24 august 2013, 11:30 Moldovan reality views 8485
24 august 2013, 11:30 Moldovan reality views 8485

Căștigătorii la olimpiadele republicane vor susține examenul de BAC



 Foto: tv7.md

Absolvenţii de liceu, deţinători ai diplomelor de gradul I, II şi III la olimpiadele republicane, nu vor mai fi eliberaţi de la examenul de bacalaureat la proba respectivă cu nota 10 din oficiu. Metoda rămîne în vigoare doar pentru deţinătorii diplomelor de gradul I-III la olimpiadele şi campionatele internaţionale oficiale, europene şi mondiale, transmite IPN.

Potrivit ministrului educaţiei, Maia Sandu, această decizie a fost luată pentru a evita unele practici coruptibile, dar şi din necesitatea de a crea condiţii egale pentru toţi candidaţii.

Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Boris Volosatîi, este de părere că o astfel de reformă este binevenită, de oarece toţi copiii trebuie puşi în condiţii egale. „Rigorile la olimpiadele republicane nu sunt rigorile de la bacalaureat. Acolo nu sunt camere, nu este acel control perseverent. Trebuie să fie aceleaşi condiţii ca să putem egala nota 10 a unui copil care a luat-o la bacalaureat cu nota 10 din oficiu”, a spus Boris Volosatîi.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat, deţinătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane organizate de către Ministerul Educaţiei, în anul absolvirii, erau eliberaţi cu nota 10 din oficiu la disciplina respectivă.

Sursa: tv7

Keywords:

Moldova , elevi , bacalaureat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1761
Populația:
1851 locuitori

Molovata Nouă este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molovata Nouă și Roghi. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1851 de oameni. Satul Molovata Nouă a fost menționat documentar în anul 1761.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.