22 february 2014, 12:01 Celebrities views 12593
22 february 2014, 12:01 Celebrities views 12593

A murit actriţa Marica Balan


Foto: moldovenii.md

În vîrstă de 76 de ani, faimoasa actriţă Marica Balan s-a stins din viaţă la 21 februarie. Talentata artistă a avut o carieră fulminantă la începutul activităţii sale de creaţie.

După terminarea studiilor la Școala Teatrală „Şciuchin”, ea a lucrat la teatrele „Romen” şi „Sovremennik” din Moscova. În anii 70, a revenit la Chişinău și a jucat pe scena Teatrului „Luceafărul”. A fost protagonista a nouă  filme artistice, a fondat Teatrul Studio MONO.
 
A ars în viaţă şi în creaţie, iar la un moment dat, a fost uitată de lume și a rămas singură în faţa problemelor. A ajuns la azilul de bătrîni din Cocieri, apoi la cel din Chişinău. Unul din momentele mai fericite pentru actriţă a fost documentarul „Marica Balan”, realizat de Mircea Surdu, în 2011. Actriţa a fost prezentă la premieră și s-a bucurat că oamenii şi-au amintit de ea. Apoi au urmat alte zile în singurătate, uitare şi suferinţă.

Source: trm.md

Keywords:

cultura , actori , teatru , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.