27 november 2023, 14:00 Celebrities views 1207
Întîlnire cu scriitorul Nicolae Rusu, în incinta unei biblioteci din capitală
27 november 2023, 14:00 Celebrities views 1207

Întîlnire cu scriitorul Nicolae Rusu, în incinta unei biblioteci din capitală

Pe 23 noiembrie, la Biblioteca „Liviu Rebreanu” a avut loc întîlnirea cu scriitorul Nicolae Rusu.

A fost cel de-al zecelea eveniment din cadrul proiectului cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori” (ediția a II-a), organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și susținut de Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău, transmite Noi.md.

În cadrul evenimentului cu genericul „Destinul omului e caracterul său”, au participat elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Chișinău.

Scriitorul Nicolae Rusu a citit parabola intitulată „Cuvîntul” și a povestit tinerilor despre geneza imaginilor și personajelor din cărțile sale, despre ecourile primite de-a lungul anilor din partea cititorilor.

La rîndul lor, elevii au venit cu cîteva impresii după lectura romanului „Lia”, adresînd scriitorului întrebări despre această carte și despre noile sale apariții editoriale.

La finalul întîlnirii, cu un comentariu la romanele lui Nicolae Rusu și cu un îndemn la lectură adresat adolescenților a venit bibliotecara Diana Drozdovschi.

Source: noi.md

Keywords:

scriitor , biblioteca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
819 locuitori

Novaci este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Călărași și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituis 819 oameni. Satul Novaci a fost menționat documentar în anul 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.