Go to section: Music
12 december 2013, 15:22 Music views 7021
12 december 2013, 15:22 Music views 7021

,,Moştenitorii” au cucerit patru trofee la un concurs internaţional de la Moscova


Foto: trm.md

S-au întors cu patru trofee de la Concursul Internaţional al Teatrelor Etnofolclorice de la Moscova. Este vorba despre formaţia ,,Moştenitorii”, condusă de maestrul în artă Valeriu Chiper. Artiştii au prezentat publicului obiceiul de la Sud ,,Focurelul”. Deplasarea la concurs a fost susţinută de Ministerul Culturii, transmite trm.md.

Actorii Eugenia Botnaru şi Vladimir Cobasnean sînt din generaţia de aur a teatrului din Moldova. Ei încîntă publicul prin puterea creaţiei şi energiei, pe care o transmit celor din jur împreună cu formaţia ,,Moştenitorii”.

,,E foarte variat programul nostru, comparativ cu al grecilor. Au fost vre-o 40 de piese, dar programul lor mi s-a părut plictisitor. Noi am luat trofeele la mai multe compartimente”, spune  maestru în artă Vladimir Cobasnean.

,,Noi am putut cîştiga, fiindcă am pus autenticul în capul mesei. Şi am fost apreciaţi că am avut mai multe generaţii în scenă: cei mai în vîrstă - peste 70 şi tinerele speranţe de 15-16 de ani. Toţi s-au prezentat la nivel, atît din punct de vedere coregrafic, cît şi în mişcarea scenică”, constată conducătorul formaţiei ,,Moştenitorii”, maestru în arte Valeriu Chiper.

Colectivul Teatrului Etnofolcloric ,,Moştenitorii” a cucerit în acest an şi trofeul Festivalului ,,La fîntîna Dorului” din Dobrogea. Acum Moştenitorii pregătesc un repertoriu nou pentru sărbătorile de iarnă.

Source: trm.md

Keywords:

folclor , muzica , concurs , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.