Go to section: Music
28 december 2020, 16:00 Music views 3296
Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)
28 december 2020, 16:00 Music views 3296

Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)

Poate că cineva dintre voi, dragi cititori, a scăpat din vedere o perioadă foarte interesantă din viața trupei Zdob Și Zdub. Este vorba despre proiectul care se numește Linz Europa Tour, la care trupa din Moldova a participat activ.

Despre ce fel de proiect era acesta, cum și unde s-a întîmplat totul, prin ce incidente și istorii a rămas Linz Europa Tour în memoria muzicienilor, a relatat pentru portalul Noi.md, însuși liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

"Mi-am amintit recent de cîntecul pe care l-am cîntat împreună cu renumitul și foarte interesantul muzician austriac Hubert von Goisern. Melodia se numește "Koa Hiatamadl". Am obținut o anumită simbioză - am reușit să unim muzica populară austriacă "yodling" cu motivele noastre moldovenești. Și toate acestea s-au întîmplat într-un proiect interesant despre care vreau să vă povestesc.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.