Go to section: Music
22 february 2013, 09:53 Music views 8631
22 february 2013, 09:53 Music views 8631

Concertul aniversar al lui Nicolae Botgros cu 60 de lăutari

Nicolae Botgros, la cei 60 de ani ai săi împliniţi, pe data de 10 martie, va aduna în scena peste 60 de lăutari. Repetiţiile pentru concertul cu genericul „La ceas aniversar” sînt deja în toi. Maestrul trăieşte mari emoţii, însă mizează mult pe muzicienii, pe care îi are în preajmă, notează publika.md.

"A face un asemenea lucru este foarte îndrăzneţ", a spus Botgros.

Maestrul a adunat muzicanţi din toate generaţiile "Lăutarii". Printre ei este şi vioristul Marcel Ştefăneţ.

"Foarte mult am luat din această orchestră şi am acceptat cu cea mai mare plăcere invitaţia maestrului Botgros. Este stimat de toţi muzicienii din Moldova", a menţionat vioristul Marcel Ştefăneţ.

Nicolae Botgros are emoţii mari, dar are încredere în muzicanţii de valoare pe care îi are alături.

"Cred că nicio orchestră nu a avut atîtea amintiri cîte are Lăutarii. Avem ce ne aduce aminte şi cred că acest concert ne uneşte nu doar pentru a cînta, ci şi pentru a fi împreună cîteva clipe şi pentru a discuta", a precizat maestrul.

Alături de Lăutarii, pe scenă vor urca Lidia Bejenaru, Nicolae Glib, Ion Paladii, Nicolae Ciubotaru, dar şi interpeţii din Romînia: Daniela Condurache, Nicu Iordan, Mariana Ionescu şi Benone Sinulescu.

"De 30 de ani activez aici. Tinereţea mea am lăsat-o aici în spectacolele şi turneele pe care le-am avut", a declarat artistul Nicolae Ciubotaru.

Orchestra Naţională de muzică populară Lăutarii a fost fondată de către regretatul Nicolae Sulac, în 1970. Opt ani mai tîrziu, Nicolae Botgros a preluat conducerea acesteia. El deţine titlurile de Artist al Poporului şi Cavaler al Ordinului Republicii.

Keywords:

concert , aniversarea , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.