01 september 2016, 11:20 Kaleidoscope views 23596
01 september 2016, 11:20 Kaleidoscope views 23596

Terifiant! Află unde se află poarta spre iad!

Foto: libertatea.ro

Un fenomen de-a dreptul ciudat ce are loc într-o zonă din Turkemnistan te bagă în sperieţi. Aici, în urma unui accident care a avut loc în 1971, s-a format o groapă imensă, în pîntecele căreia arde un foc continuu, motiv pentru care formaţiunea a fost supranumită "Poarta spre Iad".

"Poarta spre Iad" este de fapt un zăcămînt de gaze naturale, situat în satul Darvaza (care înseamnă "poartă"), provinicia Ahal, din Turkmenistan.

Încă din 1971, în această zonă focul arde continuu într-un crater format în urma exploatărilor efectuate de o echipă de petrochimişti ai Uniunii Sovietice. Operaţiunea se pare că s-a soldat cu un accident, în urma căruia s-a format această groapă cu un diametru de 70 de metri, care "ţine" înăuntrul ei un foc ce arde încontinuu, de mai bine de 43 de ani.

Numele de "Poarta spre Iad" a fost dat de localnici, referindu-se la vîlvătaia care arde fără întrerupere, dar şi la porţiunile de teren incandescent, pe care nu poţi pune piciorul pe o rază de 60 de metri în jurul craterului.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

fenomen , Turkemnistan , iad , foc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
1737 locuitori

Bălăşeşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălășești și Sloveanca. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei şi la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1737 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.