25 july 2017, 11:00 Kaleidoscope views 4644
Pentagonul, îngrijorat de politica Rusiei faţă de Ucraina, Moldova și Georgia
25 july 2017, 11:00 Kaleidoscope views 4644

Pentagonul, îngrijorat de politica Rusiei faţă de Ucraina, Moldova și Georgia

Pentagonul continuă să fie îngrijorat în privinţa politicii Rusiei faţă de Ucraina, Moldova şi Georgia, a declarat preşedintele Comitetului Întrunit al şefilor de stat major din SUA, Joseph Dunford.

În cadrul unui forum de securitate desfăşurat în weekend în Colorado, el a spus că "Rusia continuă să fie o ameninţare pentru SUA din cauza programului său de modernizare a forţelor armate, armelor nucleare şi acţiunilor în spaţiul cibernetic".

"SUA trebuie să fie pregătite să prevină un atac nuclear din partea Rusiei. Configuraţia internaţională a ajuns la cel mai înalt punct de instabilitate de după cel de-al Doilea Război Mondial. De aceea, trebuie să fortificăm NATO, pentru a preveni acţiunile Rusiei", a remarcat generalul.

Joseph Dunford a declarat de mai multe ori că Rusia este pericolul numărul unu pentru SUA. De exemplu, la conferinţa de securitate din august 2016, el a spus că printre ameninţările principale pentru SUA se numără Rusia, China, Iran, Coreea de Nord şi terorismul internaţional. De asemenea, el "şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa pericolului pe care îl prezintă Federaţia Rusă pentru Georgia şi Moldova".

Source: infotag.md

Keywords:

Pentagon , SUA , politica , Rusia , Moldova , Ucraina , Georgia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.