09 august 2013, 10:50 Kaleidoscope views 21526
09 august 2013, 10:50 Kaleidoscope views 21526

Cele mai populare falsuri - 20 şi 50 de euro: cum se determină autenticitatea

Banca Centrală Europeană susține că în circulație permanent se află un număr mare de bancnote euro false. Bancnotele retrase din circulatie a crescut foarte mult in al doilea semestru al anului trecut.

Autoritățile europene au retras din circulație, în primele șase luni ale lui 2009, un număr record de bancnote euro false: peste 413.000, cu aproape 80.000 mai mult decît anul trecutб relatează mke.ee.

Bancnotele de 20 și 50 de euro sînt cele mai predispuse la falsificare. Cea  mai contrafăcută unitate monetara rămne cea de 2 euro.

Se întlnesc și bancnote multiplicate la xerox color și de multe ori calitatea  falsurilor este destul de înaltă, astfel încît ar trebui să ştii întotdeauna la ce să atrageți atenția.

Primul element de securitate disponibil vizual sînt semnele vizibile la lumină. Este dificil de a falsifica  și poțiunile cu asperități ale hîrtiei pe care se tipăresc bancnotele.

Dacă aţi intrat în posesia de bani falşi, trebuie să contactaţi imediat poliţia, după ce vă amintiți unde ați primit bancnotele. Dacă veţi încerca, chiar și în necunoştinţă de fals să vă răsplătiți cu bani falși și vînzătorul va depista acest lucru, el va fo obligat să anunțe poliția.

Plățile cu cardul bancar sînt mai comode și sigure, dar nu oriunde cardurile sînt acceptate.  

Keywords:

bani , falsificare , euro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.