06 july 2022, 14:15 Kaleidoscope views 1369
China își atinge toate obiectivele treptat. Opinie
Photo: interfax.ru
06 july 2022, 14:15 Kaleidoscope views 1369

China își atinge toate obiectivele treptat. Opinie

China nu se grăbește niciodată în politica sa externă și își atinge obiectivele fără a se grăbi.

O astfel de opinie a exprimat politologul Alexandr Corinenco, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova.

"China este o țară foarte interesantă. China nu se grăbește niciodată în politica sa externă. Civilizația chineză există de 5 mii de ani, de aceea ei nu se grăbesc nicăieri. Ei fac unele rudimente ale influenței lor, apoi se dezvoltă încet. Dar își dezvoltă influența în mod constant și se dovedește a fi pentru mult timp. China reiese din aceasta. Să luăm același Hong Kong. China nu a ridicat problema Hong Kong-ului în ultimii 99 de ani. Au așteptat pînă în 1997. Au așteptat în tot acest timp și au ajuns la momentul în care Hong Kong le-a fost returnat. Acum încearcă treptat să întoarcă Taiwanul, pe care îl consideră teritoriul lor. Ei încearcă să-l recupereze, dar nu se grăbesc, nu recurg la un fel de operațiune militară puternică sau la trupe de aterizare, sperînd să rezolve această problemă în timp. Nu se grăbesc pentru că știu că mai devreme sau mai tîrziu își vor întoarce această insulă", a spus Alexandr Corinenco.

 

Source: noi.md

Keywords:

China , scopuri , opinie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.