09 april 2013, 15:11 Kaleidoscope views 9264
09 april 2013, 15:11 Kaleidoscope views 9264

Pentru a combate abuzul de alcool în rîndul tinerelor, UE va reduce tăria vinului pînă la 4,25%


Foto: humboldt-institut.org

Cabinetul de Miniștri al Uniunii Europene a ridicat problema revizuirii nivelului minim admis de alcool din vin și permite o scădere de două ori a acestui indicator. În conformitate cu reglementările existente, vin poate fi considerată băutura cu tăria de la 8,5%. În cazul în care noua lege va fi adoptată, această cifră va scădea la jumătate.

Este de așteptat că apariția pe piață a vinurilor low-alcool va ajuta la soluționarea problemei alcoolismului în rîndul fetelor și femeilor, iar pe termen lung va beneficia sănătatea europenilor, deoarece multe boli cronice sînt legate de abuzul de alcool.

Inițiativa Guvernului nu este susținută de consumatorii obișnuiți și vinificatori, care cred că reducerea tăriei va afecta gustul vinului.

 

Sursa: finance.ua

Keywords:

tineret , alcool , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.