09 june 2013, 14:51 Kaleidoscope views 6700
09 june 2013, 14:51 Kaleidoscope views 6700

Pe cer a explodat un bolid, de 20 de ori mai luminos decît Luna (VIDEO)


Foto: gismeteo.ua

O minge de foc foarte luminoasă a apărut, săptămîna trecută, pe cer, în Statele Unite. NASA a surprins momentul pe camerele de luat vederi.

Fenomentul a avut loc pe 28 august. Meteorul aflat la baza sa avea un diametru de aproximativ 60 de centimetri si cîntărea peste 45 de kilograme.

Roca spaţială a avut o strălucire de 20 de ori mai puternică decît a Lunii atunci cînd a intrat în atmosfera Pămîntului.

Cele şase camere NASA au înregistrat o viteză a meteorului de peste 90.000 km/h, înainte ca acesta să se rupă în fragmente la o altitudine de 53 de kilometri.

Sursa: gandul.info

Keywords:

SUA , explozie , NASA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.