24 december 2014, 14:55 Sport views 7419
Au fost nominalizați cei mai buni 10 sportivi din Chișinău
Photo: moldpres.md
24 december 2014, 14:55 Sport views 7419

Au fost nominalizați cei mai buni 10 sportivi din Chișinău

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a municipiului Chișinău i-a nominalizat ieri, într-un cadru festiv, pe cei mai buni zece sportivi din capitală în anul 2014, relatează MOLDPRES.

Primul loc i-a fost acordat lui Stepan Dimitrov, campion european la taekwondo, versiune olimpică. Pe locul doi a fost plasat atletul Andrian Mardare, premiant la Mondialele de tineret, proba suliță. Pe locul trei s-a situat halterofilul Serghei Cechir, premiant la Europenele de tineret.

Urmează, în ordine, în top: Victor Ialîmov (box), Dumitru Captari (haltere), Victor Carapcevschi (box), Dan Olaru (tir cu arcul), Vladislav Arventi (taekwondo), Alexandru Chirtoacă (lupte libere) și Oleg Sîrghi (haltere).

Pentru prima dată în istoria întocmirii clasamentului au fost desemnate și cele mai bune echipe. Laureate au devenit selecționatele de rugbi masculin și feminin. "Topul a fost alcătuit în baza unor criterii bine determinate. Ne-am străduit să dăm dovadă de maximă obiectivitate", a declarat pentru agenție Victor Gheorghiu, șeful secției sport la DGETS.

Tradițional au fost omagiați și cei mai buni sportivi ai anului din cadrul Federațiilor la probele olimpice, de la școlile sportive aflate în subordonarea DGETS. Toți laureații, inclusiv antrenorii lor, au fost remunerați cu prime şi cadouri.

Source: moldpres.md

Keywords:

Moldova , sport , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.