02 april 2015, 15:11 Sport views 8198
02 april 2015, 15:11 Sport views 8198

Luptătorii moldoveni vor ajunge campioni ai Germaniei

Luptătorii moldoveni vor ajunge campioni ai Germaniei

Trei luptători moldoveni vor deveni la finele acestei săptămîni campioni ai Germaniei pe echipe, iar alți trei – vicecampioni, comunică MOLDPRES.

Vor urca pe prima treaptă a podiumului de premiere Ghenadie Tulbea, Petru Ianulov, Nicolae Ceban de la clubul ASV Nendingen sau Alexandru Chirtoacă, Anatol Guidea și Donior Islamov de la formația SV Germania Weingarten - acest lucru urmează să se decidă în meciul retur dintre finalistele bundesligii.

Asta pentru că prima partidă finală disputată în week-end la arena Geisingen în prezența a 2500 de spectatori s-a încheiat la egalitate (12-12).

Ghenadie Tubea, Petru Ianulov, Nicolae Ceban, Donior Islamov și Anatol Guidea au repurtat victorii în meciurile desfășurate. Foarte comentată de experți pe site-ul de profil al Federației Germane este, în special, întîlnirea de greco-romane cîștigată de Donior Islamov (61 kg), care l-a învins pe Baris Diksu în primele secunde. "A pus pe jăratec gazdele după această victorie obținută înainte de expirarea timpului regulamentar, fixîndu-și adversarul pe omoplați și obținînd astfel și un bonus care va fi luat în calcul la ora bilanțului final", subliniază portalul.

Toate cele 2500 de bilete la meciul retur au fost deja vîndute.

Anatol Guidea (38 de ani) este cel mai longeviv luptător moldovean de stil liber în actualitate. El este originar din Vărzărești (Nisporeni), a absolvit Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv. Este vicecampion mondial de cadeți (Duisburg, 1993), ocupant al locului patru la Europenele de juniori (Witen, 1994), vicecampion european de tineret (1997, Istanbul).

Din 2000 a reprezentat Bulgaria pe arena internațională. Este campion european de seniori (2003, Riga), medaliat cu bronz la Europenele de la Moscova (2006), vicecampion mondial (Baku, 2007), bronz la Europenele din Finlanda (Tampere, 2008). Triplu campion al bundesligii Germaniei cu cluburile Luchenvalder, Aalen, SV Weingarten. A mai evoluat în 4 finale ale bundesligii. La Aalen nu a suferit nici o înfrîngere timp de trei ani consecutiv. În campionatul Germaniei a susținut circa 150 de meciuri și a cedat doar în aproximativ zece dintre ele.

Source: moldpres.md

Keywords:

sport , lupta , moldovenii , Germania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1140 locuitori

Larga Nouă este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Larga Nouă și Larga Veche. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1140 de oameni. Satul Larga Nouă a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.