04 january 2016, 15:00 Sport views 6843
Luptătorii moldoveni au cucerit 7 medalii în Ucraina (Foto)
04 january 2016, 15:00 Sport views 6843

Luptătorii moldoveni au cucerit 7 medalii în Ucraina (Foto)

Lotul Moldovei a avut o prestaţie bună la campionatul deschis al Ucrainei la taekwondo WTF.

Cu medalia de aur s-au învrednicit Stepan Dimitrov (la categoria de greutate 58 kg), Nichita Ursu (63 kg), Vadim Dimitrov (54 kg) şi Ana Ciuchitu (62 kg). „Îmi era greu, dar până la urmă, cu caracter, cu experienţă, cu voinţă, am câştigat", a declarat la conferinţa de presă Stepan Dimitrov.

La Ukraine Open Cup de la Lvov au participat peste 400 de sportivi din 20 ţări. Moldovenii s-au afirmat şi la juniori, reuşind să câştige alte 2 medalii de aur şi una de argint. La final, Moldova a ocupat locul 3 în clasamentul general pe echipe, cu cele 7 medalii obţinute. „Tricolorii" vor pleca în luna mai la Campionatul European de taekwondo WTF, în Elveţia.

Source: ipn.md

Keywords:

medalie , Campionat , taekwondo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.