10 february 2012, 14:55 Sport views 5048
10 february 2012, 14:55 Sport views 5048

Viorel Iordăchescu a devenit premiant al campionatului României

Marele maestru internaţional Viorel Iordăchescu din Chișinău a devenit premiant al campionatului României, concursul pe echipe, evoluînd la clubul ACS Apa Nova Bucureşti, au informat astăzi surse din cadrul federaţiei naţionale de profil, relatează MOLDPRES.

Echipa lui s-a clasat pe locul trei. Viorel Iordăchescu a evoluat la tabla a doua şi a acumulat 4,5 puncte din 7 posibile. După încheierea campionatului, el a rămas într-un cantonament împreună cu membrii clubului său.

În campionat au mai evoluat încă doi şahişti moldoveni. Marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin a concurat pentru CS Politehnica Iaşi, care s-a clasat pe locul cinci. Maestrul internaţional Serghei Vedmediuc a jucat la CSM Lugoj, clasat pe locul şase.

În Superliga feminină a evoluat şi o şahistă moldoveană din Chișinău, maestra internaţională Irina Bulmaga. Ea este legitimată la CS Politehnica Iaşi, care a încheiat concursul pe locul cinci.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.