18 november 2012, 10:35 Sport views 5988
18 november 2012, 10:35 Sport views 5988

Pascaru – Conducerea ţării ignoră performanţele sportivilor moldoveni la campionate de nivel mondial

Conducerea ţării ignoră performanţele sportivilor moldoveni la campionate de nivel mondial, a declarat joi în cadrul conferinţei de presă de la AŞ Novosti-Moldova Nicolae Pascaru, lider al Mişcării de Tineret „Voievod”. 

„La Campionatul Mondial de arte marţiale din Germania sportivii moldoveni – Oleg Sclifos, Victor Pîrău, Ştefan Larenco şi Igor Boşcanean au cîştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. În atare competiţii selecţionata RM nu participă pentru prima dată şi luptătorii noştri întotdeauna apără cu demnitate onoarea ţării”, - a menţionat Pascaru. 

„Este clar că în republică există o mulţime de probleme şi, probabil, pentru susţinerea sportului conducerii ţării nu-i ajunge timp, de aceea noi nu ne bizuim în mod deosebit pe ajutorul statului”, - a adăugat el. 

„Cel puţin 2 ani au trecut din momentul, cînd am depus cerere la Primăria municipiului Chișinău pentru un proiect de reconstrucţie a sălii sportive. În această perioadă lucrurile nu s-au mişcat din punctul mort. Pentru a practica sportul copiii nu au condiţii elementare. Totodată, sportivii noştri demonstrează o bună pregătire. Totuşi, noi sperăm că acele performanţe, pe care le obţin luptătorii moldoveni la nivel mondial, vor influenţa şi vor urgenta într-un mod adoptarea deciziei de către autorităţile municipale”, - a menţionat Pascaru. 

Potrivit spuselor lui, „nici Ministerul Sportului, nici alte careva instituţii de stat nu participă şi nu acordă suport sportivilor”.

„Or, participarea la atare competiţii, cum este Campionatul Mondial, e costisitoare. Noi permanent căutăm şi atragem pentru suport noi investitori. Toate acestea se fac pentru a atrage în practicarea sportului cît mai mulţi copii şi adulţi. Să-i educăm în spiritul aspiraţiei spre victorie, să le altoim voinţă, forţă de spirit. Noi vorbim cu mîndrie despre faptul că avem în selecţionată sportivul în vîrtsă de 10 ani Igor Boşcanean, care a adus la activul echipei moldoveneşti 2 medalii de aur. El poate fi considerat pe bună dreptate un tînăr talent şi un sportiv fenomenal”, - a specificat Pascaru. 

„Pregătirile pentru competiţii au durat un an întreg. Graţie muncii asidue – antrenamentelor sistematice - luptătorii noştri au obţinut performanţe atît de înalte. Trebuie menţionată munca antrenorilor şi tuturor persoanelor, care au lucrat cu sportivii”, - a spus Oleg Sclifos, premiant cu argint al competiţiilor în categoria „+90 kilograme”.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.