26 december 2023, 16:30 Health views 18035
10 motive pentru a practica yoga
26 december 2023, 16:30 Health views 18035

10 motive pentru a practica yoga

În ziua de azi yoga s-a transformat dintr-o învăţătură antică în sinonimul fitnessului. Prin ce este utilă yoga pentru organism?

1. Exerciţiile regulate de yoga reduc cu 40% riscul de a se îmbolnăvi de SRAS (sindromul respirator acut sever – trad.).

2. Este dovedit faptul că exerciţiile de yoga inhibă producerea de catecholamines - hormoni de stres.

3. Există mai multe de 20 de variante de yoga, astfel încît orice persoană poate găsi o variantă care se potriveşte perfect pentru ea sau el.

4. În SUA sînt aproximativ 15.8 milioane de oameni care practică yoga, în Marea Britanie - 460 000.

5. Diferite asane pot îmbunătăţi somnul, elimină durerile de cap, ameliorează simptomele SPM (sindrom premenstrual – trad.), normalizează tensiunea arterială şi chiar atenuează mahmureala.

6. Oamenilor obezi, exerciţiile de yoga le ajută la reducerea greutăţii corporale cu 20% în termen de două luni, fără a schimba dieta.

7. Ancheta Asociaţiei Americane de medicină antiage (profilaxia bătrîneţii-trad.) a demonstrat că 65% dintre cei care practică yoga de două ori pe săptămînă sau mai des nu au nevoie de cafeaua de dimineaţă, 76% - de sedative, şi 78% - de purgative.

8. Doar 30 de minute de practică pe zi sînt suficiente pentru a îmbunătăţi memoria şi rezistenţa la stres, a reduce anxietatea.

9. O jumătate de oră de exerciţii de yoga kundalini arde aproximativ 80 de calorii, yoga power - aproximativ 220 de calorii.

10. Cu yoga se ocupă oamenii care se scufundă fără un aparat autonom de respirat sub apă. Peste o săptămînă ei pot reţine respiraţia lor timp de 3 minute.

Source: ecology.md

Keywords:

yoga , sanatate , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.