30 march 2016, 12:00 Health views 4918
Numărul cazurilor de viroze a crescut pe parcursul ultimei săptămîni
30 march 2016, 12:00 Health views 4918

Numărul cazurilor de viroze a crescut pe parcursul ultimei săptămîni

Circa 1950 de cazuri noi de viroze s-au înregistrat pe parcursul săptămînii trecute, cu aproximativ 250 de cazuri mai multe decît în perioada 14 - 20 martie, a anunțat astăzi Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP).

Potrivit Serviciului de presă al CNSP, în această perioadă au fost internaţi 79 de bolnavi, dintre care 51 de copii. Cei mai afectaţi sînt copiii de pînă la 6 ani.

Pe parcursul săptămînii trecute în municipiul Chişinău au fost identificate 12 cazuri de gripă clinică sezonieră, inclusiv 6 la copii de pînă la 17 ani.

În perioada rece a anului în total în mun. Chişinău s-au înregistrat 572 de cazuri de gripă sezonieră.

De la începutul sezonului rece în R. Moldova au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă 20 de persoane. În context, medicii atenţionează populaţia să consume cît mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, consumul de alcool şi fumatul, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Source: moldpres.md

Keywords:

viroze , sanatate , boala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.