27 june 2016, 16:30 Health views 4808
Peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă
27 june 2016, 16:30 Health views 4808

Peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă

În ultimele opt zile, peste 28 mii de persoane s-au adresat la corturile anti-caniculă instalate de salvatori în regiunile de sud, centru și nord ale țării.

Potrivit Serviciului de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, oamenii au băut apă, și au beneficiat de unele consultări din partea medicilor. De asemenea, unii au avut posibilitatea să-și verifice tensiunea arterială și să primească sfaturi de la paramedicii SMURD cum să se protejeze de temperaturile ridicate din această perioadă a anului.

În municipiul Chișinău, la punctele de reabilitare instalate în cinci sectoare ale orașului s-au adresat în ultima săptămînă 10.691 de persoane.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la cele zece puncte de reabilitare din țară s-au adresat 3740 de oameni. Scopul funcționării acestor corturi este de a proteja oamenii de consecințele temperaturilor înalte din perioada estivală.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, codul galben de caniculă se menține pînă astăzi, iar maximele temperaturii vor ajunge pînă la +33 de grade Celsius.

Source: moldpres.md

Keywords:

Cort , canicula , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.