04 november 2017, 10:15 Health views 2605
Au fost înregistrate 390 de medicamente cu preţ redus
04 november 2017, 10:15 Health views 2605

Au fost înregistrate 390 de medicamente cu preţ redus

Agenția Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a înregistrat în luna martie 390 de medicamente cu preț redus de producător. În monedă națională prețurile sunt în medie cu 3,8% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ofițerul de presă AMDM, Tatiana Gîscă, a declarant pentru IPN că majoritatea medicamentelor sunt importate din statele Uniunii Europene.

Preparatele, înregistrate cu prețuri reduse de producător sunt antimitotice sistemice, antibacteriene de uz sistemic, antiastmatice. De asemenea se regăsesc și medicamente betablocante selective, antipsihotice, analgezice, antibiotice, preparate cardiace etc.

În același context, Agenția Medicamentului a acordat autorizații de import agenților economici pentru 350 de produse farmaceutice, pe o perioadă de un an sau în limitele indicate în documentație. Comisia pentru importul produselor farmaceutice neînregistrate a eliberat autorizații de import pentru 64 de denumiri de preparate.

Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat 23 și a reautorizat 56 de produse medicamentoase, cu 34 produse mai mult decât în martie 2016.

Source: ipn.md

Keywords:

medicamente , preţ , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.