Go to section: Literature
25 january 2017, 15:07 Literature views 4722
Mircea Snegur a prezentat Memoriile
25 january 2017, 15:07 Literature views 4722

Mircea Snegur a prezentat Memoriile

La Academia de Administrare Publică, a avut loc prezentarea Memoriilor ,,Labirintul destinului", semnate de primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, Doctor Honoris Causa al Academiei. Evenimentul a avut drept generic ,,Omul, omul de stat și Președintele Mircea SNEGUR".

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg Balan, a menționat faptul că în aceste volume este înmănuncheată înțelepciunea generațiilor de basarabeni nu numai din cîmpia Sorocii, de unde-și trage obîrșia autorul, dar și din întreaga Moldovă.

În opinia rectorului Academiei, autorul reușește o îmbinare a amintirilor şi faptelor reale ale istoriei noastre moderne prin prisma unor analize şi viziuni proprii. Memoriile lui Mircea Snegur prezintă interes nu numai pentru savanți și specialiști, dar și pentru cercurile largi de cititori, inclusiv pentru cadrele didactice, doctoranzii și studenții-masteranzi ai Academiei.

Potrivit AAP, invitații de la eveniment au apreciat la justa valoare truda și harul autorului de a așterne pe hîrtie evenimentele din perioada respectivă, îmbinîndu-le cu elemente autobiografice. Majoritatea dintre ei sînt martori oculari ai evenimentelor descrise și au subliniat obiectivitatea redării acestora. În opinia lor, Memoriile prezintă o adevărată sagă și o valoare pentru știința istorică.

Autorul volumelor de memorii și-a exprimat recunoștința pentru aprecierile muncii sale asupra cărților de memorii, calificîndu-le drept ,,aprecieri în stil științific". Mircea Snegur a menționat, că a scris aceste volume cu penița, în baza unor cercetări minuțioase prin arhive, a notițelor pe care le-a făcut pe parcursul vieții sale, dar și a amintirilor. Autorul a mărturisit, că pe masa sa de lucru se mai află două volume de memorii.

Source: timpul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.