Go to section: Folk crafts
27 march 2014, 10:57 Folk crafts views 10036
Tinerii însuşesc tradiţiile populare prin prisma artei moderne
Photo: trm.md
27 march 2014, 10:57 Folk crafts views 10036

Tinerii însuşesc tradiţiile populare prin prisma artei moderne

Studenţi de la Universitatea „Ion Creangă" din Chişinău, de la Universitatea din Tiraspol şi de la Colegiul de Artă din Tighina însuşesc tradiţiile populare în cadrul unui proiect.

Chiar dacă s-a învrednicit de un „Grand Prix" la Salonul Internaţional de ceramică, Sergiu Rotari, student al Universității „Ion Creangă", este deschis noilor experienţe și participă alături de alți tineri la atelierele organizate în cadrul proiectului.

„În cadrul atelierelor, revenim la cele mai străvechi tehnici de prelucrare ale ceramicii. Acestea erau aplicate încă înainte de a fi cunoscută Roata Olarului. Este vorba de modelarea lutului cu mîna", a declarat pentru Mesager Svetlana Pasecinaia, ceramistă din Ucraina.

În toate atelierele, studenţii lucrează de zor. În atelierul de imprimeu artistic, tinerii din Chişinău şi Tighina practică diferite stiluri de aplicare a picturii pe mătase.

În finalul proiectului, studenţii vor reveni la studii, dar se vor revedea în cadrul unei expoziții comune care va fi organizată în luna mai, la Muzeul de Artă din Tighina. Ulterior, o expoziție similară va fi organizată la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău.

Source: trm.md

Keywords:

cultura , tradiții , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.