Go to section: Folk crafts
24 august 2015, 10:55 Folk crafts views 12271
Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu
24 august 2015, 10:55 Folk crafts views 12271

Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu

La 26 august, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în cadrul unei expoziții, vor fi expuse lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, relatează NOI.md.

Expoziția se va desfășura sub genericul „Croșetînd firul destinului...", începînd cu ora 14.00.

În opinia meșterului popular, arta croșetării exprimă frumusețea sufletului femeiesc. Din frageda copilărie a fost atrasă de misterul semnelor sacre. A croșetat și a studiat semnificațiile acestora.

Lucrările autoarei au fost prezente în cadrul mai multor expoziții personale în orașele Chișinău, Iași, București, Moscova, Brunssum (Olanda). Parascovia Secrieru a participat alături de alți meșteri populari din Republica Moldova, la diverse manifestări cultural-artistice organizate atît în țară, cît și peste hotare: Rusia, Ucraina, Belarus, România, Bulgaria, Franța, Canada, Marok, Italia, Olanda, etc. unde a fost menționată cu premii și diplome de merit.

Parascovia Secrieru s-a născut în comuna Bujor, raionul Hîncești, la 30 august 1939. A activat în domeniul pedagogic și a participat la elaborarea unui șir de materiale didactice.

Source: www.noi.md

Keywords:

expoziție , cultura , Chisinau , arta , muzeu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.