11 january 2016, 16:40 views 6995
La Beşalma a fost deschisă o fabrică de textile
11 january 2016, 16:40 views 6995

La Beşalma a fost deschisă o fabrică de textile

O fabrică de textile a fost deschisă ieri în satul Beşalma, raionul Comrat. Întreprinderea a asigurat cu locuri de muncă 40 de femei din localitate, iar pe viitor se preconizează să fie angajate circa o sută de persoane.

Proiectul de la Beşalma a fost realizat cu susţinerea Executivului UTA Gagauz-Yeri care a căutat parteneri peste hotare. „În prima etapă am angajat 40 de sătence. Iniţial, ele vor fi instruite, după care vor începe procesul de producere. Fabrica este dotată cu utilaj nou şi echipament modern", a menţionat directorul întreprinderii Svetlana Camiliciu, citată de gagauzinfo.md.

„Ultima dată la Beşalma au fost deschise locuri de muncă în anul 2000. Atunci am lansat o secţie de producere a cărămizii, însă fabrica de textile este cea mai mare întreprindere deschisă în ultimii 25 de ani", a subliniat primarul satului, Valeri Moş.

Conform primarului, odată cu construcţia unei noi grădiniţe de copii în satul Beşalma se va elibera o clădire, unde se preconizează să fie deschisă a doua secţie a fabricii de confecții.

O întreprindere similară a fost deschisă recent în satul Chioselia Rusă din autonomia găgăuză. Potrivit başcanului Irina Vlah, proiectul prevede crearea în localităţile rurale ale regiunii a circa şase sute de locuri de muncă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Găgăuzia , fabrică , producere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1988
Populația:
539 locuitori

Văduleni este un sat din cadrul comunei Budeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 20 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 539 de oameni. Satul Văduleni a fost înființat în anul 1988.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.