02 march 2023, 12:00 Classical music views 1721
Cinci hectare vor fi retrase din circuitul agricol pentru construcția Spitalului Regional Bălți
02 march 2023, 12:00 Classical music views 1721

Cinci hectare vor fi retrase din circuitul agricol pentru construcția Spitalului Regional Bălți

Parlamentul a adoptat ieri un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți, comunică MOLDPRES.

Terenul este situat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani și se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția". El a fost selectat pentru construcția Spitalului Regional Bălți în urma unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață estimativă de 38 mii m2, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare de calitate și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova în scopul construcției Spitalului Regional Bălți.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Balti , spital

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
4280 locuitori

Taraclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Taraclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4280 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.