19 march 2016, 16:41 views 7607
O femeie din Capitală a ajuns să-şi marcheze cea de-a suta aniversare
19 march 2016, 16:41 views 7607

O femeie din Capitală a ajuns să-şi marcheze cea de-a suta aniversare

La aniversare au fost invitaţi vecinii, prietenii şi reprezentanţii primăriei, cărora bătrâna le-a recitat poezii, a întins masa cu bucate şi a băut şampanie. La un veac de viață, omagiata spune că se simte tânără şi energică și nu se gândește deloc la vârsta pe care o are.

Alexandra Blagoveşcenscaia este iubită de toţi locatarii blocului în care trăieşte. Unul dintre vecini a vrut chiar să scrie o carte despre viaţa ei, însă nu a mai apucat.

De la sărbătoare nu au lipsit nici reprezentanţii Primăriei Chişinău, care i-au dăruit o felicitare şi cinci mii de lei.

"Când am intrat aici am rămas pur şi simplu uimiţi de faptul cum ne-a întâmpinat şi o persoană de 100 de ani care prezintă istoria, atât de multă energie are şi o minte coerentă", a opinat Cristina Aparatu, șef interimar la Direcția social-umanitară de la Primăria Chișinău.

"Vă mulţumesc, nu ştiu cu ce am meritat toate acestea. Vă mulţumesc mult tuturor!" a spus Alexandra Blagoveşcenscaia.

Potrivit datelor statistice, în Capitală trăiesc 107 bătrâni cu vârsta de peste o sută de ani.

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , aniversarea , jubileu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
199 locuitori

Ruslanovca este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Ruslanovca a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.