06 august 2016, 09:33 views 6228
La Chișinău mai multe semafoare nu funcționează
06 august 2016, 09:33 views 6228

La Chișinău mai multe semafoare nu funcționează

Mai multe semafoare din Capitală, care nu funcţionează de cîte zile, dau peste cap traficul rutier. Se formează ambuteiaje, iar pietonii se plîng că traversează cu greu străzile.

Chiar dacă angajații Primăriei susțin că de vină sunt ploile, o altă problemă pare să fie la mijloc. După expirarea contractului de gestionare a semafoarelor, o altă companie va prelua monitorizarea acestora. Pînă atunci, însă, atât şoferii, cît şi pietonii trebuie să se descurce cum pot.

Aceste imagini au fost surprinse la intersecția străzilor Alba Iulia și Liviu Deleanu. Aici, deja de câteva zile, semaforul nu funcționează. Pe lîngă haosul din trafic care este provocat, pietonii spun că le este pusă viaţa în pericol.

Cel mai greu le este bătrânilor și mamelor cu micuţi în cărucioare.

"Iată aşa traversăm strada. Este foarte greu. Șoferii nu întotdeauna ne cedează trecerea. Sperăm că ei au respect şi se vor opri."

"Este foarte dificil. Este inexplicabil cum timp de două zile semaforul să nu funcţioneze? Îi înţeleg şi pe şoferi. Este foarte greu de traversat strada pentru că vizibilitatea aici este destul de mică."

"Repede, la fuga am trecut. Ieri tot nu a lucrat şi azi iar nu lucrează. Și săptămîna trecută tot nu a lucrat."

Autorităţile promit că problema va fi rezolvată în scurt timp, mai ales că a fost deja selectată o firmă care să monitorizeze semafoarele.

"În urma licitației realizate în Direcția Transport a fost selectată o altă companie. La licitație au participat patru companii: LumTeh, Semafor Service, o companie care deservește orașul Cahul și una care deservește Bălțiul. A cîștigat compania care deservește Bălțiul cu o economie la buget de 750 de milioane de lei", a declarat directorul interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi.

Pe străzile din Capitală sunt aproximativ 180 de semafoare.

Source: www.publika.md

Keywords:

semafor , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.